Als team zijn we ons aan het voorbereiden op de nabije toekomst; een toekomst waarin wij weer kunnen doen waar we goed in zijn. En dat in zowel Assen als Borger-Odoorn.

Wij zijn er van overtuigd dat wij in een andere wereld komen dan we in februari nog waren. Er is veel (positief en negatief) veranderd, maar we hebben ook angst voor de fysieke gevolgen van het coronavirus. Dit vooral voor onze kwetsbare patiënten, maar ook de mensen die door het virus erg ziek zijn geweest.Deze mensen zullen lange tijd problemen houden met kracht, conditie en ademhaling.

Kunnen wij bij deze problemen ondersteunen? Dat zijn de vragen waar wij nu ter voorbereiding een antwoord op willen te geven. Waar staan wij en wat hebben wij te bieden aan onze bestaande patiënten die fysiek hebben moeten inleveren en wat kunnen wij bieden aan toekomstige patiënten die de gevolgen ondervinden van het virus. Wij focussen ons hierbij m.n. op de volwassenen.

Wij zijn er van overtuigd dat wij het nodige te bieden hebben. Bij sommigen zullen we in een hogere frequentie de zorg moeten gaan leveren en zal er meer nadruk komen te liggen op het trainen van kracht en conditie. Ons Beweegcentrum in Assen is hiervoor uitermate geschikt. Hier kunnen wij optimaal testen en trainen. een belangrijk hulpmiddel zou de AlterG kunnen zijn.

Ook ademtherapie is een belangrijk facet binnen onze mogelijkheden. Er is ruime kennis en ervaring in de begeleiding van mensen met longproblemen en ademhaling. Zowel in de directe behandelingstechnieken als in het gebruik van hulpmiddelen bij de training.

En een heel belangrijk punt is, is dat wij dan ook op volledige sterkte zijn. Lisa is eind april weer terug en Danny blijft nog langer.

In Borger-Odoorn ligt de focus op het weer oppakken van de bestaande contacten en behandelingen. Het trainen zal daar (omdat wij uitsluitend kinderen zien in de praktijk) door Fysio&Fit gedaan worden.