Wij kunnen en mogen weer voorzichtig opschalen. Dat betekent dat we nog secuurder moeten gaan werken dan we al deden. In dit document worden de aandachtspunten voor onszelf en onze patiënten op een rijtje gezet. 

Allereerst blijft het uitgangspunt dat behandelen op afstand via beeldbellen en oefenprogramma’s de voorkeur heeft. Als het niet anders kan wordt er een afspraak op locatie gemaakt.  

Dit betekent concreet dat bij bestaande contacten en bij iedere nieuwe aanmelding aangegeven wordt dat er een eerste afspraak is via beeldbellen. Er zal enige vorm van triage (=vooronderzoek aan de hand van vragen) gedaan moeten worden om uit te stuiten dat er mensen met klachten naar de praktijk komen of dat wij daarnaartoe gaan. 

Bij aanmelding van nieuwe patiënten 

Intake via beeldbellen, waarbij in samenspraak bepaald wordt of het urgent is. Als het urgent is dan kan het als volgt:

  1. Beeldbellen 
  2. Praktijk – hands-off (buiten de grens van 1,5m volgens de regels van het RIVM/KNGF))
  3. Praktijk – hands-on (binnen de grens van 1,5m met beschermende middelen volgens de regels van het RIVM/KNGF) 

Deze stappen gelden voor alle patiënten, dus zowel de kinderen als de volwassenen. Bij mensen die in een instelling/woonvorm wonen gelden de regels en afspraken binnen die setting.  

We hebben de praktijken in Assen anders ingedeeld. Dit is om te zorgen voor zo weinig mogelijk onderling contact en dus een grote garantie dat de 1,5m afstand gehanteerd kan worden.

Aan de Molenstraat hebben we 2 ingangen in gebruik genomen. Via de Oosterbroekstraat is de ingang voor de kinderen en via de Molenstraat is de ingang voor de volwassenen. Hiervoor kan op het gras langs de straat geparkeerd worden. Toiletten zijn afgesloten, maar na overleg wel te gebruiken voor hoge nood.

In het Beweegcentrum is het aantal apparaten verminderd en de totale ruimte is anders ingedeeld. Ook hier is de 1,5m heel goed te hanteren. Er is een ruime looproute en de apparaten staan zover uit elkaar dat ook tegelijk trainen geen probleem zal geven. Dat doen we niet direct, maar de mogelijkheid bestaat wel. Kleedkamers zijn afgesloten. Toiletten zijn ook afgesloten, maar na overleg wel te gebruiken voor hoge nood.

De praktijk in Borger wordt door meerdere zorgaanbieders gebruikt. Daar zijn aanpassingen gedaan qua wachtruimte e.d. Er zijn voldoende mogelijkheden voor de noodzakelijke zorg. Maar lukt dat niet optimaal, dan bestaat altijd de mogelijkheid naar Assen uit te wijken. Kleedruimten en toiletten niet gebruiken.Een dringend verzoek om scherp op tijd te komen, dan wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van de wachtruimte.

De therapeuten zullen zich qua regelgeving houden aan de regels van de RIVM en van onze beroepsgroep KNGF. Van u verwachten wij dat u zich ook houdt aan de regels en afspraken. Zo zien wij graag dat u een eigen badlaken en een handdoek meeneemt (op de banken ligt geen hoes), dat u uw handen wast en desinfecteert bij binnenkomst. 

Wij staan er voor klaar. U ook?

Vragen? Bel, mail of stuur uw vraag via WhatsApp naar de praktijk.