In september 2004 zijn wij gestart met FITKIDS.

Dit was in eerste instantie met ondersteuning van het Nassau College (afdeling Penta). Hier hebben wij het eerste jaar de sportzaal kunnen gebruiken.
Daarnaast gebruikten wij onze eigen spelzaal aan de Molenstraat.
Vanaf 31 oktober 2005 hebben wij ons eigen Beweegcentrum aan de Pottenbakkerstraat 30 in Assen. Dit is op het bedrijventerrein “de Ketellapper”, grenzend aan de wijk Marsdijk. Alle groepen hebben hier hun activiteiten.

Tevens bieden wij in Borger Fitkids aan. Omdat hier de vraag kleiner is dan in Assen, is hier niet altijd een groep actief. heeft u een vraag hierover, aarzel dan niet te bellen of te mailen.

Fitkids Fysiotherapie de Molengaard

FitKids

FITKIDS is een initiatief van de stichting Artsen voor Kinderen.
Het concept is opgezet voor een specifieke groep kinderen van 6-18 jaar om op een gezellige aansprekende manier te trainen, oefenen en/of sporten.

Ook hebben wij nu 2 groepjes met jonge kinderen om in groepsverband te werken aan basisvormen van bewegen.
Deze groepjes hebben we Funkids genoemd om het onderscheid te maken met het “zware” werk. De kinderen die hieraan deelnemen zijn o.a. kinderen met HMS en kinderen met Down Syndroom. Hierbij is het spelelement (bewegend ontdekken) belangrijker dan trainen.

Bekijk dit filmpje eens:

Voor wie is Fitkids bedoeld:

  • voor kinderen met een langdurige of chronische ziekte
  • voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking

Op welke manier:

  • Door in groepen te trainen
  • De groepen worden zo veel mogelijk ingedeeld op leeftijd, zodat er getraind wordt op eigen niveau en interesse

Wij zijn actief op 3 locaties:

In het beweegcentrum van onze praktijk aan de Pottenbakkerstraat 30 of in de oefenzaal van de praktijk aan de Hoofdstraat 32 in Borger.

Zwembad de Plons (Visio de Brink te Vries) of de Bonte Wever (Assen) zijn alternatieven om ook het water er bij te betrekken. Wij zwemmen in Vries op de woensdag en op donderdag in Assen; dit tot ieders tevredenheid.

De mogelijkheden om te sporten:

Dit is altijd na schooltijd van maandag t/m zaterdag.
Voor de oudere jeugd en de jong volwassenen is er ook een groep op dinsdagavond. (Dit zijn de mogelijkheden in Assen; Borger heeft de maandag- en vrijdagmiddag als mogelijkheid).

Het doel bij de uitstroom:

Uiteindelijk is het streven om de kinderen plezier in sport te laten ervaren en weten waar de mogelijkheden liggen. Samen met de kinderen kijken we dan ook nadrukkelijk naar de sportmogelijkheden in het “gewone” sportcircuit. Om de sport te laten beleven organiseren we ook regelmatig clinics.

Ook iets voor uw zoon of dochter?

Voor informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen via fitkids@molengaard.nl
Voor meer informatie over de stichting Artsen voor Kinderen kunt u naar deze website: www.artsenvoorkinderen.nl
Voor informatie over Fitkids kunt u terecht op deze site: www.fitkids.nl

De partners van Fitkids zijn:

“We bieden zowel in het buitenland als in Nederland (kans)arme mensen in groepsverband een duurzaam toekomstperspectief. Dit toekomstperspectief creëren we door inzet van onze financiële middelen, de Rabo-expertise en ons netwerk.”

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging. Speciale aandacht gaat uit naar kinderen met een beperking. Door financiële steun aan tal van sportprojecten voor gehandicapte jeugd, maakt de Cruyff Foundation sporten voor iedereen mogelijk.